HRMeteoHub firmware za rutere
  Ukoliko posjedujete meteorološku stanicu koja posjeduje serijski (RS-232) ili USB port i želite ju spojiti na pljusak.com i/ili Weatherunderground.com i imate vezu na internet.
  HRmeteoHub je besplatan za nakomercijalno korištenje (GPL v3 licenca), napravljen na osnovi OpenWRT/LEDE i WeatherView-a (HRMH v1), odnosno WeeWx-a. HRMH ruter firmware koristi više od 40 postaja na pljusak.com.

 • Za HRMH firmware potrebno vam je:
  - Meteo postaja.
  - Jedan od dolje navedenih rutera
  - USB-RS232 adapter (ako postaja ima RS-232 port)
  - USB web kamera (po želji)
  - USB hub ako postaja ima USB 1.x port ili ako koristite gore navedeni adapter odnosno web kamer(e)

  Upute za HRMH možete preuzeti ovdje: HRmeteoHub_upute.pdf

 • HRMH firmware imate u dvije verzije (2012-2017 HRMH (v1) i HRMH v2 od 2018 nadalje):

  - HRMH verzija 1 se više NE održava i za nju nije moguće pružiti podršku. Ionako se prikladni uređaji (ruteri) više ne proizvode.

  - HRMH verzija 2 (od siječnja 2018. godine nadalje) je u aktivnom razvoju. Preporučamo ovu verziju za sve nove instalacije!

  - HRMH vam omogućava slanje podataka na pljusak.com, WeatherUnderground, Awekas i slične te slanje slika sa USB i IP web kamera.
  - Ruter ostaje otključan, bez ograničenja koje imaju komercijalna rješenja.
  - Ukoliko želite, na samom ruteru se može držati (na USB stick/thumbdrive) lokalnu bazu podataka i stranice sa grafikonima, koje su dostupne putem lokalne adrese rutera (npr: https://192.168.1.???/hrmh ili https://hrmetehub.local/hrmh) Ovo vrijedi samo za HRMH v1!
  - Podatke poslane na pljusak.com možete gledati u realnom vremenu na "pametnim" telefonima i tabletima.

  Dovoljno je odabrati widget, instalirati ga i zatim upisati u njega jedan od dolje navedenih linkova na meteo postaju koju želite pratiti.   Windows Phone:
  • /Weather PWS U navedene programe je dovoljno upisati link na vašu postaju : https://pljusak.com/NAZIV_VAŠE_POSTAJE/clientraw.txt

  • Korisnici programa na MS Windows platformama mogu preuzeti sa ovih stranica zip datoteku u kojoj se nalazi sve potrebno za slanje podataka na pljusak.com. Tenutno su podržani sljedeći programi: Cumulus, Wirtual Weather, Weather Display, Weather Link. Nakon što skinete odgovarajući .zip, otpakirajte ga u direktorij gdje vaš (gore navedeni) alat pravi rezultate predložaka. Npr. Cumulus koristi obično direktorij C:\Cumulus\web\ Za Cumulus su priložene tri slike s uputom kako podesiti slanje, dok ostali programi trebaju HRMHtimer.exe koji pokreće slanje podataka. Potreno je podesiti pripremanje podataka u vašem programu pomoću priloženog predloška wpljusak.ht_. Nakon što vaš program napravi wpljusak.htm (ili .html), pokrenite HRMHtimer.exe unesite i spremite naziv postaje. Nakon toga će program napraviti jedinstveni broj vaše postaje i spremiti ga u hrmh.uuid (u istom direktoriju gdje je i HRMHtimer. Pošaljite hrmh.uuid na info@pljusak.com.
Podržane meteo postaje i web kamere
 • HRMH v2 na svim ruterima podržava sljedeće postaje:
 • - Technoline/LaCrosse WS-2300/2305/2307/2350
  - Oregon Scientific WMR-88/100/200/928/968/
  - Oregon Scientific WMRS-200
  - Davis Vantage (Vue, Pro, Pro2)
  - WS1080/2080/1090/2090
  i mnoge druge...

 • Za sve IP kamere koje vam dopuštaju pristup slici dovoljno je upisati link kako je navedeno u uputama (HRMH_uputa.pdf).

 • Sve UVC kompatibilne USB web kamere bi trebale dobro raditi i davati nativnu rezoluciju senzora USB kamere. Uspješno su testirane Logi(tech) USB web kamere c170, c270, c370, c310 c910, c920 i čitav niz drugih, jeftinijih USB kamera.

 • Pomoću navedenih rutera je moguće povezati dolje navedene meteo postaje, a postoji verzija HRMH koja služi isključivo za slanje slika sa IP web kamera koje podržavaju RTSP protokol (hvatanje "žive" slike sa ONVIF kamera, samo za TL-WR1043ND v2.x rutere).
Napomene
 • HRmeteoHub firmware je napravljen na temelju: GNU alata, OpenWRT i Wview. Svi dodatci i izmjene su dostupne na našim stranicama. Distribucija i korištenje HRMH i uputa je pod GPL i CC licencijama (verzija 3 ili novija).

 • Sve je pripremljeno u najboljoj namjeri i nitko od učesnika ne može preuzeti odgovornost za posljedice korištenja rutera, njihovo podešavanje i korištenje. Sve radite na vlastitu odgovornost. Preuzimanjem paketa (firmware) i tekstova prihvaćate ove uvijete, kao i druge koji su navedeni u sklopu stranice pljusak.com

 • Za sve IP kamere koje vam dopuštaju pristup slici dovoljno je upisati link kako je navedeno u uputama (HRMH_uputa.pdf).
  Sve UVC kompatibilne USB web kamere bi trebale dobro raditi i davati nativnu rezoluciju senzora USB kamere. Uspješno su testirane Logi(tech) USB web kamere c170, c270, c370, c310 c910, c920 i čitav niz drugih, jeftinijih USB kamera.
 • Ukoliko tebate stariju verziju HRMH firmware, možete se poslužiti na odlagalištu starih stvari.

//