Uključite se i vi
 • Ukoliko posjedujete meteorološku stanicu koja je spojena na računalo ili router s instaliranim HRmeteoHub programom i imate vezu na internet sve što dalje trebate napraviti je poslati email s vašom lokacijom i detaljima na pljusak

  Pljusak.com će vam BESPLATNO omogućiti web prostor i prezentaciju te uvrstiti vaše podatke na kartu i tablicu. Na upite odgovaramo u najkraćem roku, uglavnom do 48 sati.

 • Pružamo podršku za slijedeće programe:preko kojih je moguće povezati gotovo sve stanice na tržištu. U slučaju nekog specifičnog problema također vjerojatno možemo naći rješenje.

 • Ako nemate meteo-stanicu, a ispunjavate ostale uvjete od kojih je najvažnija želja - preostaje nabavka, o trenutno dostupnim ponudama na tržištu slobodno nam se obratite.

 • Pri samostalnoj kupnji valja obratiti pažnju da li se stanica može spojiti na računalo i kako. U slučaju bilo kakvih nedoumica slobodno pitajte pljusak.

 • Pljusak.com se ovim putem strogo ograđuje od svih pojedinaca i udruga koje vam prodaju ili zahtjevaju novac za uvrštenje na stranice i/ili naplaćuju uslugu instalacije i podešavanja softvera.
O MJERENJIMA
 • Osnovu mreže čine automatske meteorološke stanice dostupne u javnoj prodaji, a koje se mogu spojiti na neko računalo koje potom podatke obrađuje te šalje periodične izvještaje putem interneta. Na tržištu postoji velik broj različitih modela više ili manje pouzdanih, a koje povremeno i jave poneki pogrešan podatak (najčešće olujan vjetar kojeg nema, pogrešna minimalna ili maksimalna temperatura, pojava nepostojećih oborina) pa vas upozoravamo da usporedbom s nekom obližnjom lokacijom sami utvrdite da li je pojedini "čudan" podatak rezultat neke greške ili nije. Osim različitih stanica na "kvalitetu" podataka utječe i računalo na kojem se isti obrađuju, najbolje podatke šalju oni kompleti koji se, jednom dobro namješteni, više ne diraju.

 • Veći problem od slučajnih grešaka predstavljaju temperaturni senzori koji se ne nalaze u adekvatnim zaklonima te stoga u pojedinim dijelovima dana dolaze pod direktan utjecaj sunčeva zračenja.
  Pravi drveni zaklon izgleda ovako:
  zaklon

  Okvirni nacrt:
  zaklon

  Varijanta izgrađena od plastičnih tanjura obojanih u bijelu boju također pruža odličnu zaštitu te su mjerenja pouzdana:
  zaklon plastik

  Podatke u slučajevima s neadekvatnim zaklonima valja zanemariti barem u dijelu kad su direktno osunčani, lokacije s neadekvatnim zaklonima označene su znakom **.

 • Osim pogrešnih javljanja uzrokovanih direktnim osunčavanjem postoji i nekoliko stanica koje su ispravno postavljene i zaklonjene ali su u "urbano-betonskom" okruženju gdje se toplina dulje zadržava no takav podatak ne možemo nazvati pogrešnim jer on to naprosto nije.
UVJETI korištenja web-stranice pljusak.com
 • Ovim uvjetima regulira se korištenje web-stranice pljusak.com i svih sadržaja koji se na njoj nalaze ili su preko nje dostupni.
  Korištenjem web-stranice pljusak.com (Pljusak) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

 • Pljusak pruža korisnicima uvid u obrađene izvještaje s automatskih meteoroloških stanica spojenih na računala te omogućava pristup internetskim stranicama trećih osoba, s čime se korisnik suglasio prihvaćanjem ovih uvjeta. Pljusak zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja Pljuska bez prethodne najave i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

 • Meteorološki podaci prikazani na stranici Pljuska NISU službeni podaci. Službene podatke objavljuju državni meteorološki zavodi (u Hrvatskoj: DHMZ, meteo.hr)

 • Pljusak nema nadzor niti utječe i ne garantira točnost, porijeklo ili kvalitetu objavljenih sadržaja na stranici. Nadalje, Pljusak nema nadzor nad bilo kojim dijelom internetskih stranica trećih osoba te ne odgovara za sadržaj istih, kao niti za njihovu dostupnost korisniku.

 • Korisnici smiju koristiti sadržaje Pljuska isključivo za osobnu uporabu i to čine na svoju vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te ostalih prava Pljuska i trećih osoba.

 • Pljusak se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja, ili je na bilo koji način vezana uz korištenje Pljuska te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi u vezi s bilo kakvom uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Pljuska ili internetskih stranica trećih osoba, koje su korisnicima dostupne preko Pljuska.

 • Korisnicima u vezi s korištenjem Pljuska nije dopušteno ponašanje koje je suprotno važećim hrvatskim i/ili međunarodnim propisima.

 • Sadržaj dostupan korisnicima Pljuska zaštićen je autorskim pravima. Sadržaji Pljuska, bilo u cjelosti ili u dijelu, ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pisanog pristanka Pljuska.

 • Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookie/kolačić). Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

 • Za sve vrste suradnje ili pitanja javite se na email - pljusak
UVJETI dostave izvješća na portal Pljusak.com
 • Ovim putem utvrđuju se uvjeti pod kojima suradnici portala Pljusak.com (dalje u tekstu: Pljusak) periodično dostavljaju obrađene izvještaje s automatskih meteoroloških stanica u svojem vlasništvu. Suradnici Pljuska (dalje u tekstu: Suradnici) dostavljaju izvještaje radi objave na Pljusku nakon eventualne obrade.

 • Suradnici Pljuska mogu biti fizičke i pravne osobe, vlasnici automatske meteorološke stanice spojene na odgovarajuće računalo, koje omogućuje obradu podataka prikupljenih putem iste meteorološke stanice. Prikupljene i obrađene podatke u formi izvješća (dalje u tekstu: Sadržaji) Suradnici dostavljaju Pljusku u elektroničkom obliku putem interneta.

 • Suradnici Pljuska:
  1. sustavno radi objave dostavljaju Sadržaje obrađene i imenovane u datoteke prema uputama koje propiše Pljusak;
  2. imaju pravo objave ODOBRENIH Sadržaja na Pljusku, bez obzira jesu li te Sadržaje osim na Pljusku objavili i u kojem drugom sustavu;
  3. pravo objave/širenja obavijesti o Pljusku, posebno o vlastitim Sadržajima koji su objavljeni na Pljusku.
  U slučaju da Suradnik želi u vlastitim promidžbenim materijalima objaviti Sadržaje i/ili podatke drugih suradnika objavljene na Pljusku, pravo iskorištavanja navedenih Sadržaja i/ili podataka ugovara izravno sa predmetnim suradnikom.
  Suradnici dostavljaju podatke na Pljusak automatski. U slučaju prekida dostave podataka s pojedinog mjernog mjesta koje se nalazi u mreži Pljuska, Suradnik je dužan u najkraćem mogućem roku po saznanju za prekid ili po obavijesti Pljuska, ponovno pokrenuti dostavu izvještaja.

 • Pljusak u odnosu na dostavljene Sadržaje obavlja sljedeće zadaće:
  1. nadzire kvalitetu Sadržaja. Pljusak ima pravo od Suradnika zatražiti doradu dostavljenih Sadržaja ili odbiti prihvat Sadržaja koji nisu izrađeni u skladu s uputama Pljuska.
  2. dorađuje Sadržaje kako bi se osigurala tražena kvaliteta, u slučaju da Suradnik nije u mogućnosti, po potrebi i sukladno uputama, samostalno doraditi dostavljene Sadržaje;
  3. dorađuje objavljene Sadržaje radi osiguranja veće dostupnosti i lakše pretraživosti za krajnje korisnike;
  4. ostvaruje promidžbu cjelovitog sadržaja Pljusak.com, što uključuje i Sadržaje koje su dostavili pojedini Suradnici;
  5. obavlja poslove na održavanju i razvoju Pljuska;
  6. osigurava tehničku i stručnu pomoć za prihvat Sadržaja u sustav Pljuska;
  7. po potrebi izrađuje upute i udaljenim pristupom educira Suradnike u odnosu na slanje Sadržaja;
  8. dostavljene Sadržaje Suradnika objavljuje na Pljusku u skladu s tehničkim i organizacijskim mogućnostima.

 • Dostavljene Sadržaje Suradnika, Pljusak može, uz objavu, koristiti i za izradu promidžbenih materijala. Pljusak pridržava pravo iskorištavanja u komercijalne svrhe Sadržaja i svih drugih podataka koje mu Suradnici dostave, s time da će se eventualno ostvarena korist upotrijebiti za redovan rad i unaprjeđenje Pljuska.

 • Dostavom Sadržaja Pljusku Suradnici potvrđuju da prihvaćaju sve prethodno navedene odredbe i u cjelosti su suglasni s njihovom primjenom.
minus